27 Eylül 2011 Salı

interaktif Gezi Rehberi: Dünya Tatilinde Sen de Kaybol!

"Dünya'yı adım adım dolaşma" fikri yeni değil. Asıl yeni olan gezilerini blog sitesinde an be an paylaşman! İnternet elinin altında olduğuna göre bunu yapmak çocuk oyuncağı! Üstelik sosyal medyayı da arkana aldın mı, kendine sponsor bile bulursun, interaktif genç! İşte bütün bunları yapmak için senden önce yola çıktılar bile. Onlar gerçek birer internet fenomeni: "Sen de Kaybol!" ekibi dünyayı dolaştılar ve hala tatil yolundalar.


Hayallerin için sen de kaybol! on Video.
Aslında, siz de onların blog sitesi ile sevdiğinize mesaj verebilir, merak ettiğiniz yerlerin gezi alanı olmasını  sağlayabilirsiniz. İşin eğlenceli kısmına hoş geldiniz. Şekil-A'da olduğu gibi sosyal medya projeleri artık takipçiler üzerine kuruluyor. İzleyicilerin aktif olduğu yayınlar, canlı yayına bile can katıyor. Tatile bir hareketlilik geliyor.
Blog takipçilerinin taleplerine göre yol belirleyen tatilci Ali ve Umut Hint kumaşlarını da araştırdı, Hint yemeklerini de tattı, ölü yıkama törenlerine de katıldı, Muson yağmurları altında da ıslandı. Ali ve Umut’un 1500 TL’si bir ay sonra maalesef bitti. Onlar da İstanbul’a geri dönmek zorunda kaldı. Ama şimdi yepyeni bir interaktif maceraya atılmaya hazırlanıyorlar. Ali ve Umut bu sefer tatil için Fas sokaklarında kaybolacaklar.
dünyayı gezen adamlar
Şekil: Ali Erdinç Umut Güven

Okuduklarımızı Anladık mı? Çıkarılan Dersler:
  1. İnteraktif Belgesel İzle: Bugün en çok izlenen programlar arasında neden belgeseller yer almıyor? Bunu hiç kendine sordun mu genç? Belgesel dediğin izleyicileri aktif kılmalı ki, seyirciler aslanın yemeğini bitirmesini sonuna kadar izlesin."Allah diyen aslan" gibi sofradan kalkınca "Çok şükür" demesini görsünler. Bunlar olmasa bile, en azından SMS yoluyla Aslan Yuvalarının gizli kalmış hangi köşesini gezeceğini bırakın izleyenler karar versin: Azıcık interaktif düşünün: iğneyi kendine kamerayı başkasına çevirin! Facebook sayfasından bol bol interaktif belgesel izleyin. 
  2. Kamera Dersi Al: İnternet fenomeni olmak öyle kolay değil, genç. Yeteneklerini bir bir sergilemen gerekecek. Madem sosyal medyayı kullanacaksın, görsel dünyaya açılman gerekecek. Dünya gezisi dediğin birkaç fotoğraf ile geçiştirilmez. Elinde kameranla dolaşmaya çıkarsın. Elinin bir uzantısı olmaya başlar. Böylelikle interaktif projede istenilen herşeyi bir bir yerine getirirsin. 
  3. Blog Aç: Gezen blog yazarları bir an önce mola vermek istiyor. Çünkü gelişmeleri  vakit kaybetmeden takipçilerine iletiyorlar. Bağları koparmak istemiyorsan, bugün blogger ile blog sitesi kurabilirsin. Gez toz ve gezini paylaşmaya başla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi yenibir internet fenomeni keşfettiğine göre, sen ne düşünüyorsun? Kimbilir belki yaptığın yorumlar ile fenomen olursun!