24 Eylül 2011 Cumartesi

Genç (Jön) Türkler: Cenk Uygur

"Nasıl internet fenomeni olunur?" sorusunu bir örnekle açıklayalım. Cenk Uygur bir anda sahneye çıkıyor. İnternette yayınlanan ilk talk-show başlıyor. Sosyal mecra kanalı verimli bir şekilde çalışıyor. Youtube kendi içerik ortaklarını arıyor. Genç Türkler grubu ilk 100 arasına girmeyi başarıyor, tıklanma rekorları konusunda rekor kırıyor.

genç türk cenk uygur


"Bu GENÇ ADAMLAR İŞLERİNİ İYİ YAPIYOR!"
Cenk Uygur'a ait bu cümleyi izleyicilerden duymak için çok çaba harcamalısın. İşin içinde incir çekirdeğini doldurmak için çalışmak olsun. Bunun için internet fenomeninin dediği gibi içeriği düşünmelisin. Toplum yararına çalıştığın anlaşılırsa, işler tıkırında yürüyor. Youtube'da tıklanma rekorları kırmak için izleyiciye güven vermek gerekiyor.


AĞZI OLAN İZLEYİCİ KONUŞUYOR!
Tıklanma rekoru kırmış bütün videoları şöyle bir gözden geçir. Video sahibi yorumlara cevap bile yazmamış. Şimdi kendi yüklediğin video hakkında iki satır görüş bildirmek senin hakkın değil mi? Mutlaka iyi-kötü eleştirileri şöyle bir gözden geçirmeye başlamalısın.


BAŞLARKEN BİR BAŞINASIN GENÇ!
4. kuvvet medya kullanmadığına göre, kabul etmen gereken şey şu: "İlk başlarda yalnız oynarsın!" Bu yüzden "hemen pes etme" gibi bayağı önerilerde bulunmuyorum. Altında Ferrari varsa gazla gitsin fenomen!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi yenibir internet fenomeni keşfettiğine göre, sen ne düşünüyorsun? Kimbilir belki yaptığın yorumlar ile fenomen olursun!