5 Ekim 2011 Çarşamba

Poppin Dansçı

Her şey, "Electronic boogaloo lockers" adlı grup ile başladı. Dans okulu sayısı enflasyon ile birlikte artmamıştı. Sene 1900 bilmem kaç! Hadi 1978 olsun. İşte o zamanlardan bu zamana gelmeyi başarmış bir dans türü: Poppin dansı. İnsan dediğin bunu hemen "breakdance" ile karıştırır. Ama hayır genç, sen de bu hataya düşmemelisin. Müziği hissetmeye bak. Poppin dansın arkasında duran Nam Hyun Joon, Timothy Solomon, Dave Elsewhere gibi danscılar vardır. En önemlisi ve benim favorim Salah. Kendine has mimikler ve haraketler ile bu dansın hakkını veriyor, kendisini izlettiriyor. Bu konuda dansçılar ondan özel dans dersi almaları gerekir. Yetenek Sizsiniz yarışmasındaki yarışmacıyı nasıl buldunuz? Bir ışık var sanki ama bu ışık sahne ışığımı ayırt edemedim.

Hayvan Hakları: Peta için Soyunanlar

İnternette merak edilen eylem hep PETA olmuştur. Bu tür haberler, hayvan hakları savunucusu erkekler tarafından hep ilgiyle karşılandı. İşin içerisinde hayvan sevgisi olduğunu düşünmüyorum. Tahmin ettiğin gibi, bu alaka düpedüz hayvani dürtülerden oluşuyor. Peta için soyunanlar arayan insanlar sayesinde internette en çok tıklanan fotoğraf galerisi olmuşlar. PETA Facebook fenomen haline gelmiş. Tüm hayvanlar adına sevinç doluyum. Gidip, yetenekli çıplak protestoculara sarılmak istiyorum. "Hayvan hakları nedir?" sorusunun cevabını arıyorum.

Çıplak PETA eylemcisi via Albornoz
 Bir PETA eylemcisi olmak, öyle kolay değil. Kameraların önünde rastgele bir hayvan taklidi yapmak, peta için soyunanlar arasına girmek tam cesaret işi! Maskeli baloda olmadığına göre, üstün başın kürk içinde kalacak. İzleyiciler için iyi bir hayvan hakları oyunu çıkarmak zorundasın. Acı çektiğini ve pespaye durumda olduğunu anlatmalısın. Sana mama vermeyen bütün insanlardan öcünü alacaksın. Bu durumda öylece durmuşken, senden kulübeye veya kafese geçmen bekleniyor. Sadece sokakta değil, internet üzerinde de güzel bir ders vermenin zamanı çoktan gelmişti.